Trei case și mai multe anexe au fost mistuite de flăcări după un incendiu care a cuprins două gospodării, azi-noapte, în localitatea Zănești.

Noaptea trecută, în jurul orei 1:31, pompierii nemțeni au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Servviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești.

Echipajele de intervenție sosite la fața locului au constat că flăcările se manifestau la trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din cele două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
  • A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.

Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.

Lupta salvatorilor cu flăcările continuă și în acest moment, după aproximativ 7 ore de intervenție.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit (aragaz) nesupravegheat”.

Articolul precedentEminescu, sărbătorit împreună cu Veronica Micle, la Biblioteca Județeană
Articolul următorSâmbătă, 15 iunie, credincioșii sunt așteptați la slujba de pomenire pentru părintele Justin Pârvu