La data de 4 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu cei ai Postului de Poliție Moldoveni au identificat și reținut un minor în vârstă de 14 ani, din Moldoveni, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

Investigațiile au relevat faptul că, la data de 4 iulie,  polițiștii au fost sesizați de către o femeie, de 42 de ani, din localitatea Moldoveni, despre faptul că la domiciliul acesteia a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, care au lichidat incendiul. (vezi articolul AICI)

Specialiștii au stabilit drept cauză preliminară folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a generat incendiul.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un minor din Moldoveni, care ar fi provocat incendiul, fiind instigat de către o altă persoană la comiterea faptei.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 30.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

La data de 5 iulie, față de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Articolul precedentDouă femei și 3 minori la spital după un accident rutier
Articolul următorCod galben de instabilitate atmosferică în județul Neamț