Inspectorii ITM Neamț au efectuat în luna martie 266 de controale, ocazie cu care s-au constatat 373 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 155 de sancţiuni contravenţionale din care 17 amenzi în cuantum de 185.500 lei si 138 de avertismente contravenţionale.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Sănătății și Securității în Muncă au realizat 116 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 134 de sancţiuni contravenţionale in cuantum de 42.500 lei.

În martie 2019, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 14 evenimente cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu).

  1. ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ( RM)

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relațiilor de Muncă au controlat 150 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 143.000 lei.

La 6 angajatori, au fost depistate 7 persoane  pentru care angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Au fost dispuse 6 măsuri şi s-au aplicat 6 amenzi în cuantum de 140.000 lei.

Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii martie 2019, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 67 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art. 3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Un numar de 3 angajatori au fost sancționați contravențional cu avertisment, informează ITM Neamț.

Articolul precedentVezi ce locuri de muncă NOI au apărut în Neamț în ultima săptămână
Articolul următorPelerinaj de Florii la Piatra-Neamț (VIDEO)