Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ în județul Neamț.

Alerta meteo de instabilitate atmosferică  este valabilă până duminică la prânz, iar avertizarea cod galben de ploi puternice, vijelii și grindină pentru 33 de județe, până luni seara.

Instabilitate atmosferică. Informarea meteo a intrat în vigoare sâmbătă la ora 13 00 și expiră duminică la ora 12 00. Instabilitatea atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile estice, sud-vestice și la munte.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Începând de duminică, ora 12 00 până luni la ora 22 00, județele Vâlcea, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt vor fi sub alertă cod galben.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Articolul precedentAmenzi de peste 330.000 de lei, în Neamț, de 1 Mai
Articolul următor40 de păsări arse de vii într-un portbagaj (FOTO)