La mai bine de o lună de la primul caz de coronavirus  confirmat în județul Neamț, la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Petrodava Neamț, ieri au ajuns cele două izolete achiziționate cu finanțare de la Consiliul Județean Neamț.

ISU Neamț nu a avut niciodată o izoletă funcțională. Singura care exista în dotare era neutilizabilă, motiv pentru toate transporturile de până acum s-au efectuat cu izolete împrumutate din județele învecinate, respectiv ISU Bacău sau ISU Iași.

”Cele două izolete pot fi utilizate atât pentru a proteja mediul exterior de un pacient infectat, cât și pentru a transporta un pacient cu imunitate redusă, inclusiv cu arsuri, asigurând protecție împotriva unui mediu „contaminat“. Conform precizărilor firmei producătoare, izoletele oferă un grad ridicat de protecție împotriva expunerii la influențele care pot pune viața în pericol, cum ar fi virusurile și bacteriile extrem de contagioase.

Lupta cu acest virus periculos va fi câștigată dacă vom fi pregătiți, dacă oamenii vor înțelege să evite contactele, dacă angajații spitalelor vor avea condiții de muncă, iar pacienții vor beneficia de tratamentul necesar. Asta urmăresc, să rezolvăm aceste aspecte, pentru ca nemțenii să iasă cât mai ușor din criza pandemică”, a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Articolul precedentMinisitrul Finanțelor anunță primul lot de case de marcat conectate la ANAF
Articolul următorTrei pacienți, covid pozitivi, în stare stare critică, transferaţi cu elicopterul la Iași (VIDEO/FOTO)