Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 20 iunie, o nouă avertizare meteo Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe printre care și Neamț.

Potrivit meteorologilor, între orele 12:00 și 23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 23:00.

Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. – mai notează ANM

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentCod roșu în Neamț: pagubele inundațiilor
Articolul următorPeste 100 de gospodării, afectate de inundații (FOTO)