La mulți ani, România! Câteva mii de nemțeni au sărbătorit, astăzi, la Piatra-Neamț, Ziua Națională a României. Încărcătura emoțională a fost cu atât mai mare cu cât anul acesta celebrăm 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.

După intonarea Imnului Național al României și slujba de TE-DEUM au urmat discursurile oficialităților municipale și județene.
Momentul așteptat de toată lumea a fost defilarea militarilor, a tehnicii militare și de intervenție, cât și a drapelelor de luptă specifice. Fiecare instituție din sectorul național de apărare, ordine publică și securitate (UM 01407 Piatra-Neamț, IJJ Neamț, ISU Neamț, IPJ Neamț, SRI Neamț, STS Neamț, Poliția Locală Piatra-Neamț) a defilat cu plutoane de militari și tehnică proprie.

Clubul Sportiv Ecvestru a oferit publicului un moment inedit, de evocare istorică. Astfel Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și-au oprit caii în fața mulțimii și au transmis mesajele epocilor glorioase.

Momentul artistic al manifestărilor a fost organizat de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare care a încheiat evenimentul cu un foc de artificii.

Articolul precedentConcurs de cultură generală „Centenarul Marii Uniri”, la Piatra-Neamț
Articolul următorA murit prinsă sub roțile unui TIR (FOTO)