Patru copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 5 ani se aflau singuri într-o locuință care a luat foc duminică, 18 noiembrie, în Târgu-Neamț. La o fetiță de 2 ani s-a descoperit, la consult, o arsură de gradul I pe 1% din suprafața corpului.

Conform ISU Neamț, duminică, 18 noiembrie 2018, în jurul orei 14:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară (în care locuiește o familie cu 4 copii minori) de pe strada Sfântul Lazăr din orașul Târgu-Neamț.

La fața locului s-au deplasat 2 echipaje de pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Cei patru copii se aflau singuri la momentul izbucnirii incendiului și chiar dacă nu s-a plâns niciunul că ar fi fost răniți, au fost transportați la spital. În urma unui consult, s-a stabilit că o fetiță de 2 ani avea o arsură de gradul I pe 1% din suprafața corpului.

Având în vedere că locuința nu mai poate fi locuită, familia va fi mutată într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Târgu Neamț.

Familia va fi cazată, din dispoziția primarului, la Centrul social „Sf. Teodora.” – informează ISU Neamț.

În urma incendiului, au ars: acoperișul locuinței cu o suprafață de cc 80 mp din astereală de lemn și învelitoare din tablă, tavanul unei camere de locuit și bunurile din aceasta, o anexă (bucătărie de vară) de cca 10 mp și aproximativ 40 mp lambriu din PVC aplicat pe un perete al unei locuințe învecinate.

Împrejurarea care a determinat izbucnirea incendiului a fost: mijloc de încălzire nesupravegheat, conform ISU Neamț.

Articolul precedentDigitalizarea administrației pe bani europeni, la Roman
Articolul următorDouă mașini răsturnate după ce șoferii nu au adaptat viteza la condițiile de drum