Mașinile parcate aiurea au întârziat preluarea unei victime accidentate pe pârtia de schi din Durău. Ambulanța trimisă din comuna Ceahlău ar fi făcut în mod normal câteva minute până în stațiune, dar pentru că drumul de acces era blocat de autoturismele turiștilor, aceasta a preluat victima după jumătate de oră. 

”În cursul zilei de ieri a avut loc un accident pe domeniul schiabil Durău Park. Nimic neobișnuit fiindcă accidente mai grave sau mai puțin grave se produc frecvent pe pistele de schi. Atât timp cât vinovați de producerea lor sunt schiorii prin greșeli de tehnică și accidentele nu se produc din cauza deficiențelor pistelor, a calității zăpezii, a tunurilor lăsate neprotejate sau a plaselor necorespunzătoare, este OK.

Ceea ce nu este acceptabil este că datorită lipsei unei sistematizări lucide, toate căile de evacuare a accidentatului erau blocate de mașini parcate claie peste grămadă în stil caracteristic românesc.

Nu este acceptabil să tragi accidentatul printre mașini prin parcări și să aștepți zeci de minute că ambulanța să-și facă loc pe ultimii 200 m. Că ieri nu era o urgență de gradul I, suntem de acord dar nu poți fi de acord că nu se poate întâmplă un accident grav, data viitoare”, informează Salvamont Neamț.

Conform  Salvamont Neamț, la primăria comunei Ceahlău a fost ridicată problema sistematizării căilor de acces, ba chiar a fost dat ca exemplu comuna învecinată, Poiana Teiului.

”Am încercat să purtăm o discuție constructivă cu stăpânul locului, Primarul Dumitru Coroamă, care a afirmat că ei încearcă să rezolve treaba (cred că au vreo 6 ani de când „se luptă” din răsputeri să schimbe fața singurei stațiuni turistice din Județul Neamț) dar Poliția Rutieră cere un proiect în acest sens. Legea spune într-adevăr că trebuie un proiect și aici primarul are dreptate. Un proiect banal pe o foaie de hârtie. 

Primăria Poiana Teiului a făcut de mult lucrările de sistematizare cu proiectare cu tot ce a fost necesar. Acolo s-a putut. La Ceahlău de 30 de ani, cutia de viteză a administrației e blocată în marșarier. Poate dom’primar de Ceahlău o sună pe doamna Primar de Poiana Teiului și află cât a costat proiectul și cine-l poate face …..și multe alte aspecte”, adaugă conducerea Salvamont Neamț.

”Se caută soluții pentru fluidizare traficului mai ales în perioadele aglomerate cum este aceasta. Soluția cea mai bună ar fi amenajarea unui parcări mari în stațiune, dar, din păcate primăria nu deține un astfel de teren. Ar mai fi varianta unei astfel de parcări în afara stațiunii,unde avem teren, dar în acest caz administrația pârtiei ar trebui să asigure transportul din parcare până la baza acesteia”, a declarat Dumitru Coroamă, primarul Comunei Ceahlău.

 

 

SURSĂFOTO: Salvamont Neamț
Articolul precedentDouă tâlhării, azi-noapte, în localitățile Dulcești și Gura-Văii
Articolul următor781 de elevi din Neamț au lipsit de la ore din cauza virozelor și a gripei