Ministrul Marcel Vela a anunțat, marți seară, că Ministerul de Interne va ajuta Biserica Ortodoxă Română să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște, iar Lumina va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină din toată țara.

„Am considerat că e necesar să vă prezentăm acordul semnat cu Patriarhia Română. 

Avand i nvedere numarul mare de cetateni de religie ortodoxa pentru a nu exista riscuk lasrgirii epidemiei, MAI vine cu forte sdesustinere pentru clerici. 

Vom ajuta BOR la impartirea sfintelor Pași si a luminii sfinte aduse de la Iersusalim

Tainand cont de decretele prezidentiale si ordonantele militare de pana in prezent, azi am semnat cu PF Daniel un Acord de susitnere si sprijin din partea titutror fiortelor de catre MAI pentru actiuni comune cu ocazia sarbatorilor pascale.

Prin distribuirea Pastilor si a sfintei Lumini, intre Patriarhie si MAI s-au stabilli :

Painea binecuvantata , Pasti, sfintita in Joia mare, 16 aprilie, va fi distribuita credinciosilor vineri si sambata 18 aprilie, intre orele 7-17 in toate parohiile,în locuri special amenajate de catre personal al bisericii si voluntari, cu masuri de protectie, masti sanitare, distantare sociale, exact ca la magazinele alimentare.

În declaratie pe propria raspundere se va face preicizarea si numele persoanei respective.

Reprezentatntul MAI va asigura ordinaea publica pe toata perioada distribuireii sfintelor Pasti. Vor asigura respectarea distantelor sociale. avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat

Pentru cei bolnavi si de peste 65 de ani va fi distribuita vineri si sambata.

Credinciosii vor putea iesi in afara casei, curtii , respectand distantarea sociala.

Va doresc o saptamana luminata si multa sanatate! Dumnezeu sa ocroteasca Romania, Dumnezeu sa ocroteasca toți românii!”, a declarat MArcel Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că marţi, 14 aprilie, vor fi anunţate mai multe măsuri luate pentru sărbătorile pascale în colaborare cu Patriarhia Română. 

„Oamenii vor înţelege să stea în casă, pentru că astăzi vom anunţa mai multe decizii luate în colaborare cu Patriarhia Română pentru a preîntâmpina perioada sărbătorilor de Paşti. Nu vor fi neapărat noi restricţii, ci noi excepţii. Să vedem şi partea plină a paharului. Le mulţumesc pentru înţelegere celor care au respectat ceea ce am propus, ce am stabilit, cu privire la reducerea riscului de infecţii cu noul coronavirus. În ţara noastră, comparativ cu graficul din alte state, stăm cel mai bine”, a declarat Marcel Vela. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 14 aprilie, prelungirea stării de urgență pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Starea de urgență a fost instituită în țara noastră pe 16 martie. De atunci au fost emise 8 Ordonanțe Militare pentru impunerea măsurilor restrictive de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus în România.

Scrie realitatea.net

Articolul precedentValentina Burdescu, președintele ONRC, anunță două proiecte majore cu impact în zona IT
Articolul următorTIR încărcat cu floarea soarelui, răsturnat pe E85.