În perioada 10 – 13 martie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Neamț, Ocolului Silvic Văratec și Gărzii Forestiere Neamț, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

În acest context au fost efectuate controale de specialitate la cinci societăți comerciale cu sediul în localitățile Petricani, Urecheni, Păstrăveni, în vederea verificării respectării  normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, societățile comerciale au fost sancționate conform prevederilor Legii 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 6.000 de lei.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform HG 301/2012 privind paza, obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Conform procedurii, polițiștii au dispus confiscarea a 237,26 m.c. lemn rotund, în valoare de peste  27.000 de lei, fiind predat Ocolului Silvic Roman.

Articolul precedentAdolescent din Roman dispărut de trei zile
Articolul următorPieton turmentat, accidentat când traversa prin loc nepermis