Medic bătut de pacient. Imagini surprinse pe camerele de supraveghere (VIDEO)

Camerele de supraveghere de pe holul Spitalului Municipal Roman, au surprins momentul în care un medic a fost bătut de un pacient. Incidentul a avut loc în seara de duminică, în jurul orei 22:30. 

Medicul Dragoş Barcă, de la CPU al Spitalului Municipal Roman, se afla în gardă când a fost atacat de un pacient care aşteptase un sfert de oră, acesta nefiind considerat o urgenţă medicală.

În imagini (secunda 27 din video de mai sus) se vede cum medicul este trântit la pământ, pe holul spitalului, lovindu-se cu capul de un scaun.

Aveam toate paturile ocupate cu pacienți, aveam și 5 copii cu diverse afecțiuni, moment în care asistenta din triaj mi-a atras atenția că au apărut câteva persoane de etnie romă care fac scandal și o agresează.

Am ieșit să văd despre ce este vorba. Un pacient de etnie romă acuza dureri precordiale, căruia i-am explicat că va fi consultat cât de repede posibil, imediat ce se va elibera un pat.

Mi-am dat seama care este gravitatea lui. Era, cel mai probabil, cel mult o criză angioasă.

Asistenta mi-a atras atenția unui alt caz de șoc anafilactic, iar în secunda în care am întors capul spre a vedea pacientul, am fost lovit direct în gât de individ.

Am simțit foarte multă premeditare, răutate și ură în gestul lui, neexplicabilă, din moment în care el aștepta doar de un sfert de oră.” – a declarat doctorul într-o conferință de presă

Medicul şi-a scos certificat medico-legal şi a făcut o plângere la Poliţie. Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă o pedeapsă cu închisoarea.

Articolul precedentJudețul Neamț, din nou sub Cod galben de furtuni
Articolul următor20 de gospodării, afectate de inundații