Centrul Cultural „Bucovina”, prin Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, a organizat recent cea de a XIII-a ediție a Concursului naţional de artă plastică în memoria marelui artist al zonei.

Concursul s-a desfăşurat pe două secțiuni – pictură și grafică. Vernisajul expoziției de final și premierea concurenților a avut loc joi, 27 februarie 2020. 

Competiţia la care s-au înscris patruzeci şi unu de concurenți, din optsprezece județe ale țării cuprinde în palmaresul acestei ediţii un nume care a reprezentat Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ. Mihaela Cosma, cursantă (în primul an) a clasei pictorului Radu Macavei, a obţinut, la secţiunea grafică, Menţiune pentru creaţia intiulată „Marină”.

 „Am primit un mărțișor unicat. Ma bucură enorm și îi mulțumesc domnului profesor Radu Macavei pentru că a avut încerdere în talentul meu redescoperit târziu. La început, demult, au fost încurajările domnului profesor Dumitru Florea de la Școala generală nr. 3 de care mi-am adus aminte când am decis să trec pragul Școlii Populare de Artă din Piatra-Nemț. Domnului Macavei îi revine însă meritul de a-mi fi mobilizat, cu răbdare, resurse pe care le credeam uitate în… amintiri din copilărie”, a declarat  Mihaela Cosma.

 La Suceava juriul a fost alcătuit din personalităţi în domeniul artelor plastice: lector univ. dr. Oana Ruxandra Hrișcă – Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (preşedintele comisiei); Lucia Pușcașu – artist plastic, membru U.A.P. filiala Suceava; Niculai Moroșan – profesor Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, președinte filiala U.A.P. Suceava; Mihai Pânzaru-PIM – caricaturist, membru U.A.P. filiala Suceava; Ion Băițan – director Școala de Arte „Ion Irimescu”.

 

Articolul precedentNu a păstrat distanța corespunzătoare și a provocat un accident
Articolul următor1.000 de lei amendă pentru depozitare ilegală de deșeuri (FOTO)