După remiza obținută miercuri, în meciul tur din semifinalele barajului pentru promovarea în Liga a 2-a, Metalul Buzău pornea ca favorită în returul jucat sâmbătă după amiază pe stadionul Metalul din Buzău, cu Ceahlăul Piatra Neamț. Din păcate, realitatea din teren a fost cu totul alta, iar terenul sintetic nu a fost un impediment pentru echipa antrenată de Cristi Pustai care s-a impus la Buzău, scor 1-2 (1-1). În afara duelului de pe teren a fost unul și al celor două galerii, care și-au încurajat favoriții în mod civilizat pe tot parcursul meciului. 

Meciul a fost unul alert, cu multe faze la ambele porți, dar și trei goluri. După ce gazdele au avut o primă situație de poartă, în care mingea a ocolit poarta lui Krell, Ciobanu a șutat de la 17 metri, pe jos, iar portarul Dinu a respins în corner. Scorul a fost deschis în minutul 11, în urma unui corner de pe partea stângă a atacului celor de la Ceahlăul. Lovitura de la colț a fost executată și s-a trimis în careu. Mingea a fost deviată cu capul la colțul lung, se recentrează de acolo în partea opusă, balonul este șutat cu pământul de Anton și ajunge în fața porții, în careul mic, iar Mihai Petra a reluat cu capul din 4 metri, dintre Nedelcu și Mănăilă. Metalul a avut apoi două lovituri libere din preajma careului, prima din lateral stânga, trimisă pe scurt, dar pe lângă poartă, iar cealaltă trimisă de Tudorică puțin peste poartă. 

În minutul 45, după un corner de pe stânga, mingea a ajuns pe partea opusă, iar Florentin Puiu a fost faultat în careu de Moroșanu. Arnputu a executat lovitura de pedeapsă și a restabilit egalitatea, 1-1 în minutul 45+3. 

În minutul 50 Mihai Neicuțescu a primit o minge și după ce a avansat câțiva metri a șutat putermnic, de la 18 metri, ușor lateral stânga, sub transversală, 1-2. 

Gazdele au egalat după egalare, dar mingiile aruncate în careu au fost respinse de apărarea Ceahlăului, care a ripostat de câteva ori prin contraatacuri tăioase care l-au pus la încercare pe portarul Dinu. 

Metalul Buzău: Anghel Dinu – D. Mihai, Ghinga, Șt. Nedelcu (min. 16 Șt. Păun), Fl. Puiu (min. 84 A. Marcu) – Antone, Mănăilă (min. 74 D. Stan), Borțoneanu (min. 74 Ceaușu), A. Manea (min. 46 Ad. Moldovan) – Tudorică, Arnăutu. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentLicența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani – Actul este secret – Resursele țării, date pe șest în plină criză socială
Articolul următorPreședintele Ungariei, mesaj șocant lansat din România – Ce spune de Ardeal, de la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc