Monumentul eroilor din Primul Război Mondial (ridicat în 1925 în Tazlău și clasificat ca monument de for public în lista monumentelor istorice din România) a fost distrus după un accident rutier ce a avut loc joi, 23 mai.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, din cercetările efectuate a reieșit faptul că un bărbat de 30 de ani, din Tazlău, a condus un autoturism pe DJ 156 C, iar în localitatea Tazlău, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a acroșat un monument istoric și s-a răsturnat.

Din impact a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 31 de ani, din Tazlău, pasager în același autoturism, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere.

Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul de 31 de ani i-ar fi încredințat autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu poseda permis de conducere.

Polițiștii continuă cercetările față de cei doi, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

SURSĂfoto: Facebook
Articolul precedentDe luni, 27 mai, se reiau lucrările la podul de la Preluca
Articolul următorDetectoare pentru consumul de droguri achiziționate de poliția Neamț