Doi bărbaţi din județul Neamț, căutaţi la nivel internațional de către autorităţile române, au fost predaţi poliţiştilor nemţeni.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, la data de 19 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J.Neamt, sprijiniţi de cei din cadrul I.G.P.R., au preluat de la autorităţile judiciare din Marea Britanie doi nemţeni de 20, respectiv de 39 de ani, daţi în urmărire internaţională.

Cel de 20 de ani, din Borleşti, poseda mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile emis de Judecătoria Piatra-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 11-12.09.2018, în jurul orei 01.00, acesta împreună cu un alt inculpat s-a deplasat în Piatra Şoimului, ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 89 ani, de unde ar fi încercat să-i sustragă banii acesteia, fără a reuşi deoarece persoana vătămată a reuşit să se elibereze şi să strige după ajutor.

Acesta a fost preluat de poliţiştii nemţeni de investigaţii criminale, care l-au transportat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă I.P.J.Neamţ. La data de 20.02.2019, poliţiştii l-au prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ, care a confirmat mandatul de arestare preventivă.

Celălalt bărbat, de 39 de ani, din Crăcăoani, era urmărit international în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele său de Judecătoria Târgu Neamţ, fiind condamnat la un an şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, port de obiecte periculoase, violare de domiciliu şi distrugere.

Conform anchetatorilor, la data de 16.11.2015, aflat în stare de ebrietate, s-a deplasat la locuinţa unei femei pe care ar fi ameninţat-o cu moartea şi incendierea locuinţei, apoi a spart un geam de la casa acesteia. La aceeaşi dată s-a deplasat la locuinţa unei alte femei, căreia i-a adresat ameninţări cu moartea. În seara aceleiaşi zile, la un bar din Bălţăteşti, bărbatul a scos un cuţit şi a lovit tejgheiua, după care ar fi ameninţat cu moartea o altă femeie. În dimineaţa de 25.11.2015, s-a deplasat iar la prima parte vătămate, unde a refuzat să părăsească curtea acesteia.

Bărbatul a fost predat pe aeroportul Otopeni de către poliţiştii nemţeni unei escorte aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fiind introdus în Penitenciarul Rahova.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentBărbat găsit decedat. O bucată de beton, dintr-un podeț, a căzut peste el (FOTO)
Articolul următorScade numărul cazurilor de gripă, dar și cel infecțiilor respiratorii acute și a pneumoniilor