Cel mai mare eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri- Centenar Fest, organizat peste Prut, s-a desfăşurat pe parcursul a două zile (15 şi 16 septembrie), la Complexul Vatra .

Evenimentul a reunit zeci de ansambluri populare din România şi Republica Moldova, reprezentanţi ai consiliilor raionale din Moldova, reprezentanţi ai primăriilor şi consiliilor judeţene din România.

La invitația organizatorului evenimentului Nicolae Avram, au participat la festival consilierul local Romel Bîrjoveanu, directorul  Publiserv SA, George Triboi şi consilierul primarului municipiului Piatra-Neamț, Rareş Alexandru. Consiliul Judeţean Neamţ a fost reprezentat de către Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte”, care a susținut un moment artistic.

„Centenar Fest – Elementele Vieții, locul în care m-am simțit român, m-am simțit că sunt la mine în țară. Îi mulțumesc pentru invitație domnului Avram Nicolae, gazda și sufletul acestui eveniment extraordinar, și îi mulțumesc pentru curajul de a aduna românii de o parte și de alta a Prutului, la un loc. Astăzi, să poți vorbi în Republica Moldova despre Unire, Centenar și Românism este un act de mare curaj! Au fost două zile extraordinare, cu oameni minunați, care au mutat capitala Centenarului Marii Uniri în Basarabia.”, a postat pe o rețea de socializare, consilierul local Romel Bîrjoveanu.

Timp de două zile, în cadrul evenimentului dedicat Centenarului Marii Uniri au fost  promovate cultura și tradițiile românești.

„Centenar Fest este despre tradiții și cultură, despre artă și frumusețe, despre prietenie și relaxare. Un festival internațional ce promovează cultura și obiceiurile populare într-un mod dinamic și divers, transformând timp de două zile Complexul Vatra într-un spațiu unde istoria va deveni un spectacol”, au precizat organizatorii.

Câteva mii de persoane s-au putut bucura de tradiții și cultură, de arte și frumusețe, de prietenie și relaxare.

Articolul precedent„Ana are mere”…pentru zimbri
Articolul următor27 de străzi din Piatra-Neamț rămân, marți, fără gaz