Nicolae al României, prezent la Piatra-Neamț la Campionatul Național de 10 Dansuri și “Ray’S Dance CUP”

Unele dintre cele mai importante competiții de dans sportiv din România, Campionatul Național de 10 Dansuri și Sub 21 de ani pe Secțiuni, Standard și Latino  și “Ray’S Dance CUP”- ediția a II-a, eveniment organizat de Cluburile RAY’S DANCE, Piatra Neamț și DANCE ENERGY Iași, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Piatra Neamț se desfășoară în zilele de 13 și 14 iunie, la Sala Polivalentă Piatra Neamț.

”Avem onoarea că alături de noi să îi avem pe Nicolae al României și Alina-Maria de România. Susținători ai sportului și mai ales ai artei desăvârșite prin sport Domniile Lor vor participa atât pe data de 13 cât și pe dată de 14 aprilie la deschiderea oficială a Campionatului Național de 10 Dansuri și Sub 21 de ani pe Secțiuni, Standard și Latino  și “Ray’S Dance CUP”- ediția a II-a”, informează organizatorii.

Prin intermediul acestui eveniment, Piatra Neamț va reuni sub cupola Sălii Polivalente peste 1500 de sportivi din peste 150 de cluburi membre a FRDS. Cu ocazia acestui eveniment în Piatra Neamț vor sosi sportivi din orașe precum: București, Brașov, Timișoara, Galați, Bacău, Suceava, Iași, Ploiești, Pitești, Constanța, Satu Mare, Baia Mare, Chișinau  e.t.c..

Competiția va fi jurizată de cei mai valoroși arbitri români, cu o vastă experiență pe plan internațional. Campionatele Naționale de Dans Sportiv vor cuprinde o gama variată de competiții, sportivii având posibilitatea de a se înscrie la cele 7 categorii de vârstă (6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani,16-18 ani, 19-35 ani și peste 35 ani), aceștia dansând cumulat cele două secțiuni de dans: latino americane (samba,cha-cha,rumba,paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox și quick step). Pentru sportivii cu vârstă sub 21 de ani se vor organiza separat campionatele pe cele două secțiuni: standard și latino.

Toți finaliștii vor fi premiați cu diplome, cupe, medalii și cadouri.

Concursul va debuta pe data de 13 aprilie, ora 08.00 și se va desfășura în patru programe, pe diferite categorii de vârstă și clase.

Deschiderea oficială a concursului va avea loc la ora 18.00, atunci când se desfășura un program artistic susținut de elevii Clubului de Dans Sportiv RAY’S DANCE din Piatra Neamț, de elevii talentați ai VIVA ALLEGRIA, de tinerii artiști ai ASPNS-Luceafărul, concurenții din programul al patrulea al competiției vor participa la parada sportivilor, vor fi prezentați arbitrii competiției, oficialitățile care vor lua parte la acest eveniment, precum și partenerii și sponsorii care au contribuit la organizarea la cele mai înalte standarde a Campionatului Național de 10 Dansuri și Sub 21 de ani pe Secțiuni, Standard și Latino  și “Ray’S Dance CUP”- ediția a ÎI-a.

Evoluția sportivilor va fi arbitrată de un număr de 25 de arbitri de clasa internațională și 15 de arbitri de clasa națională, veniți din București, Timișoara, Bistrița, Baia Sprie, Târgu Mureș, Constanța, Oradea, Chișinău, Iași, Bacău, Brașov, Brăila, Pitești și Piatra Neamț.

”Avem plăcerea deosebită , că în Galelele de deschidere ale competiției să avem muzică live, prezentată de celebra formație de muzică de dans sportive din Belarus: Boris Myagkov Band. Această formație va cânta pentru prima dată în România.

Concursul de dans debutează, pe data de 12 aprilie, tot la Sala Polivalentă din Piatră Neamț, unde se va desfășura Festivalul RAY’S DANCE FEST, la care vor participa sportivi pe categorii de vârstă 4-9 ani, 10-15 ani, 15+ ani și categorii : grup (între 4 și 8 participanți), trupă ( peste 9 participanți). Coregrafiile vor fi pentru dans modern, dans character, dans popular, dans contemporan, majorette, fantezie coregrafică, dans thematic, show-revue, dans de societate, acrodance.

Prețul unui bilet pentru prima zi de concurs-13-14 iunie, este de 40 lei/persoană iar prețul pentru loc la masă este de 100 lei. Intrarea în dată de 12 aprilie este liberă.

Vă așteptăm la un regal de dans !”, este invitația lansată de organizatori.

Articolul precedentBărbat din Pipirig, dat dispărut, căutat de polițiști (FOTO)
Articolul următorProiect pilot de încurajare a lecturii în Roman