La data de 13 iunie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au reținut un bărbat din localitatea Bălușești, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, din ancheta a reieșit faptul că la data de 13 iunie, o femeie de 69 de ani, din Bălușești, s-a deplasat la locuința fiului său din aceeași localitate, unde a surprins un bărbat în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa bunuri sustrase din respectivul imobil.

Aceasta i-a solicitat să-i restituie bunurile, moment în care bărbatul i-ar fi adresat amenințări și ar fi împins-o, după care a părăsit locul faptei.

Fiind sesizați, polițiștii l-au depistat la scurt timp pe bărbat, pe o stradă din localitate. Acesta a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Din investigații au rezultat indicii că, bărbatul ar fi pătruns, prin forțarea lacătului ce asigura ușa de acces, în locuință, de unde ar fi sustras o combină muzicală și două boxe audio, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 300 de lei.

Bunurile au fost recuperate de polițiști și restituite persoanei vătămate.

De asemenea, acesta este bănuit de faptul că, în perioada 3 – 12 iunie, ar fi sustras din aceeași locuință patru pături, un covor și un televizor, în cauză fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În urma documentării activității infracționale, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentO clădire în care se aflau 40 de butelii cu oxigen a luat foc, azi-noapte (FOTO)
Articolul următorFără permis și beat, prins la volanul unei mașini furate