21 de denari, 9 groși moldovenești, numeroase vestigii, fibule dacice și romane, inele și sigilii datând din sec. I, d.Hr., au fost descoperite de către un polițist al Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, pasionat al căutărilor de comori.

Vestigiile arheologice, descoperite cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localității Secuieni, au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Neamț.

Polițistul, Prichici Andrei, a descoperit în iarnă un important sigiliu aparținând Episcopului de București Alexandru Th. Cisar 1924-1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale a fost în cursul lunii mai 2019.

,,Ultimele monede, respectiv 9 groși moldovenești, le-am găsit duminică. Cel mai adânc a trebuit să sap la 25 de cm sub pământ, unele dintre acestea fiind găsite la suprafață’’ a precizat polițiștul.

Potrivit acestuia, monedele respective  datează din anul 1517 și au fost emise de Ștefăniță Vodă.

Polițiștul a înființat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit „Club Metal Detect Roman’’, care până în prezent a adunat 13 membri.

Articolul precedentBărbat găsit mort pe marginea drumului, victima unui accident rutier (FOTO)
Articolul următorAccident mortal în Neamț. Un tânăr din Iași a decedat