O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“, la Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“ a avut loc astăzi la Piatra Neamț, începând cu ora 13.30, evenimentul adunând pietrenii într-un marș pe traseul: Biserica „Sf. Ioan” Mărăței I – Muzeul de Istorie – rond Central Plaza – Consiliul Județean Neamț – Biserica „Sf. Ioan Domnesc” și încheindu-se pe platoul de la Curtea Domnească, unde a avut loc o scurtă slujbă religioasă.

Evenimentul, cu tema „Unic din prima secundă”, face parte dintr-o serie mai largă de manifestări pentru pro­mo­varea vieţii, precum dezbateri, lansări de carte, proiecţii de film, ateliere de creaţie sau crosuri, luna martie fiind declarată de unele organizaţii neguvernamentale „Luna pentru viaţă”.

Manifestarea se află în cadrul unei acțiuni ce se desfășoară la nivel național, iar în mai multe de localități din România și Republica Moldova se organizează astfel de marșuri pentru a promova dreptul la viață al copiilor nenăscuți și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

În Piatra-Neamț, „Marșul pentru viață” a fost organizat de Protopopiatul Piatra Neamț prin Departamentul Pro Vita, iar la procesiune au participat aproximativ 30 de preoţi.

Articolul precedentÎn Neamț se caută 15 croitori, 30 de dulgheri, 30 de sudori, 30 de zidari. Vezi lista completă a locurilor de muncă NOI
Articolul următorStatistica rezultatelor la simularea Evaluării Naționale în Neamț