Patru persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă în luna ianuarie a acestui an.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 21 evenimente de muncă. Cauzele  cel mai des întâlnite pentru evenimentele comunicate au fost: cădere de la înălţime sau de la acelaşi nivel, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu şi circulaţie. Toate  evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare. 

În luna ianuarie , inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securității și Sănătății în Muncă au realizat 99 vizite de control şi evaluare la angajatori ,au constatat 98 de abateri de la prevederile legale şi au aplicat în total 98 de sancţiuni contravenţionale din care 4 amenzi in valoare de 14.500 lei. 

În total, în perioada 01 – 31.01.2020,  inspectorii de muncă au efectuat 252 controale, ocazie cu care s-au constatat 275 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă(RM) şi al securităţii şi sănătăţii în muncă(SSM) şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 148 de sancţiuni contravenţionale.

Articolul precedentAu rămas 7 bilete de tratament nealocate
Articolul următorAmenzi mari pentru muncă nedeclarată