Salvamont Neamţ avertizează că există pericol mare de avalanşă în Masivul Ceahlău. De asemenea, începând de astăzi 1 februarie, majoritatea traseelor turistice montate care duc spre zona înată sunt restricţionate accesului.

Datorită condiţiilor meto pe toţi versanţii Masivului Ceahlău, la altitudini mai mari de 1 200 metri se pot produce avalanşe.

„În următoarele zile temperaturile vor deveni pozitive în toată zona montană a Județului Neamț. Stratul de zăpadă depus pe versanți va suferi un proces accelerat de îngreunare și granulare la nivel de strat de separație, ceea ce crește riscul producerii avalanselor.

Începând de vineri 01 Februarie se restricționează accesul turistic pe majoritatea traseelor ce duc spre zona înaltă a Masivului Ceahlău. ❗️Excepție face traseul Izvorul Muntelui -Curmătura Lutul Roșu – Detunate – Vf. Lespezi -Cabana Dochia. NU TRAVERSAȚI JGHEABUL CABANEI DOCHIA!!!❗️Urmați traseul de iarnă până în Vf. Lespezi și continuați pe traseul care vine de la Vf. Toaca spre Cabana Dochia”,  informează Salvamont Neamţ.

SURSĂFOTO: Salvamont Neamț
Articolul precedentElevii sunt aştepaţi în vacanţă la bazinul de înot din Roman. Intrarea este liberă. Vezi programul
Articolul următorIncendiu la o hală industrială din Viișoara (FOTO-VIDEO)