Doi șoferi și-au încercat norocul, dar au fost prinși de către polițiștii nemțeni, sâmbătă 20 aprilie.  Ambii au prezentat permise de conducere eliberate de către autoritățile din Marea Britanie, dar unul s-a dovedit a fi fals, iar celălalt șofer avea suspendat dreptul de a conduce.

La data de 20 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Ion Creangă au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Oniceni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 159 din localitatea Oniceni.

Poliţiştii au constatat că permisul de conducere prezentat de către acesta ca fiind eliberat de către autorităţile din Marea Britanie, nu prezenta elemente de securitate corespunzătoare.

Totodată, în urma verificării în bazele de date ale Poliţiei, s-a constatat că persoana în cauză nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Permisul de conducere a fost reţinut, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunillor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals.

La aceeaşi dată, poliţiştii  din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au depistat în trafic pe DN15, în localitatea Alexandru Cel Bun, un autoturism condus de către un bărbat de 34 de ani, din Iaşi.

Acesta a prezentat un permis de conducere emis de către autorităţile din Marea Britanie, iar din verificările efectuate s-a stabilit că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, poliţiştii au demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat, informează IPJ Neamț.

Articolul precedentAccident cu trei victime provocat de o șoferiță din Neamț
Articolul următorBătrână, găsită de pompieri căzută în baie. Aceasta a fost transportată la spital