Operațiune extrem de dificilă a salvamontiștilor nemțeni pentru salvarea unui turist din Iași accidentat pe Ceahlău. Pentru finalizarea cu bine a operațiunii de salvare s-au folosit succesiv trei echipe de salvatori și a fost nevoie de mai bine de 8 lansări în coardă.

”Salvamont Neamț a intervenit, sâmbătă, 3 august, în zona Polița Scăius ( Abruptul Rupturi -Masiv Ceahlău) în vederea acordării primului ajutor și evacuării unui turist din Iași cu traumatism de membru inferior. Echipa de intervenție din Baza Dochia a ajuns la accidentat și a realizat protecția termică. Echipa suport a urcat din Durau prin Cascada Duruitoarea în vederea efectuării procedurilor de transport. Datorită zonei foarte abrupte, a greutății foarte mari a victimei și a condițiilor meteo acțiunea  a fost  considerată de mare risc”, informează Salvamont Neamț.

În jurul orei 16:00, turistul cu traumatism de membru inferior a fost preluat de SMURD la Baza Salvamont Durău , punctul de preluare a majorității cazurilor evacuate pe versanții Vest-Nord Vest ai Masivului Ceahlău. 

SURSĂFOTO: Salvamont Neamț
Articolul precedentVezi locurile de muncă NOI oferite de agenții economici în perioada 29 iulie-2 august 2019
Articolul următorRemiză pentru CSM Ceahlăul în al doilea meci de verificare al verii