Pianistul Ștefan Buzdugan, elev al Colegiul Național „Roman-Vodă” a obținut locul al doilea la una dintre categoriile primei ediții a concursului de interpretare Concursul „Valori pianistice”. Ștefan va participa astfel la Gala laureaților ce va avea loc la sâmbătă, 15 iunie, la Sala Mică a Ateneului Roman – Filarmonica „George Enescu”, de la ora 17:00, într-un cadru festiv.

Competiția, dedicată tinerilor muzicieni pasionaţi şi iubitori ai pianului a fost organizată de Asociația Pro Valores și  s-a desfășurat în Salonul Librăriei Muzicale „George Enescu”, din București, în perioada 8 – 9 iunie.

„Sunt mândru și, în același timp, onorat că tânărul romașcan Ștefan Ciprian Buzdugan a reușit o frumoasă performanță la Concursul «Valori Pianistice», un succes personal care-i completează reușitele din viață, dar un mare câștig și pentru orașul nostru.

Ștefan, sub îndrumarea talentatului profesor și pianist Iulian Arcadi Trofin, a obținut premiul al II-lea la această competiție ce crește valoarea culturală românească prin încurajarea tinerilor pianiști să studieze și acest instrument. Odată cu obținerea acestui premiu, Ștefan a fost răsplătit și cu participarea la turneul de opt recitaluri ce va avea loc în țară. Sâmbătă, la ora 17.00, Ștefan va cânta în sala mică a Ateneului Român, un alt loc în care răsună vocea Romanului, unde director este romașcanul Andrei Radu Dimitriu.

Tinerii au nevoie de toată încurajarea noastră, pentru că România se dezvoltă pentru ei, prin cultură, talent și dăruire! Felicitări, Ștefan, Romanul este mândru de tine!”, este mesajul de felicitare transmis de primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

Articolul precedentReacția primarului Dragoș Chitic la decizia instanței
Articolul următorOperatori economici, somați să refacă străzile și trotuarele unde au efectuat lucrări