Festivalul care dă viață municipiului Piatra-Neamț în fiecare an, în luna iunie, este cel mai așteptat eveniment pentru pietreni și pentru turiști, deopotrivă. Anul acesta Piatra Fest 2019 se va desfășura în perioada 23-30 iunie și va cuprinde o serie de manifestări complexe dedicate Zilelor Orașului.

Asociația Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează în perioada 18-30 iunie, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” – ”Orașul artiștilor”, expoziție dedicată Zilelor Orașului și susținută financiar de Primăria Piatra-Neamț.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 18:00 se va oficia  Slujba religioasă organizată de Protopopiatul Piatra-Neamț, pe platoul de la Curtea Domnească, Biserica Sfântul Ioan Domnesc. De la ora 19:00 este programată Procesiunea cu Sfintele Moaște, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul. Ambele evenimente se vor bucura de prezența IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Luni, 24 iunie, între orele 9:00 – 13:00, ziua în care sărbătorim nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, considerat patronul spiritual al orașului nostru și Sânzienele, pe aceeași scenă ampalsată pe platoul de la Biserica „Sf. Ioan Domnesc” va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii.

Începând de marți, 25 iunie, în zona Curtea Domnească și Parcul Central se va desfășura evenimentul Piatra Food Fest, ediția a doua.

Vor participa 16 track-uri (rulote) unde se vor prepara mâncăruri din bucătăria franceză, americană, mediteraneană, spaniolă, mexicană, sârbească și românească. Este cel mai mare eveniment gastronomic organizat în Piatra-Neamț. Organizatorul este Camera de Comerț și Industrie Neamț în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț.

Ziua de joi, 27 iunie este dedicată pietrenilor de care suntem mândri. Începând cu ora 17:00, la Cinema Mon Amour vom organiza evenimentul „Gala Generațiilor”. Vor urca pe scenă, pentru a fi premiați, elevii din Piatra-Neamț care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale. Ne vom întâlni și cu cetățenii de onoare ai orașului și vom avea ocazia să îi cunoaștem, să le aflăm proiectele și să depănăm împreună amintiri. Seara se va încheia cu premierea Cuplurilor care au implinit 50 de ani de căsătorie și care constituie modele de viață în cuplu pentru noi toți.

În paralel, pe scena amplasată la Curtea Domnească se vor desfășura începând cu ora 16:00 spectacole realizate de către ansambluri folclorice, tinere talente și formații din Piatra-Neamț și județ, cum ar fi: Clubul Viva Allegria, Ansamblul folcloric Dor Vânătorean, Ansamblul folcloric Codrii Neamțului, Ansamblul de dansuri al Comunității Elene din Piatra-Neamț, Clubul de dans sportiv Ray’s Dance.

Vineri, 28 iunie, începând cu ora 20:00, vor concerta: Trupa Lotus, Formația Tribute Queen din Italia și Cargo.

Sâmbătă, 29 iunie 2019, pe scena amplasată la Curtea Domnească vor concerta începând cu ora 20:00: Mihail, formațiile The Putreds și Vama.

Duminică, 30 iunie 2019, de la ora 20:00 vor concerta pe aceeași scenă: Los Anonimos, The Motans și Andra.

 

 

Articolul precedentSalvamont Neamț, salvare în furtună (FOTO)
Articolul următorSg.maj. Andrei Bălușescu este ”Cel mai puternic pompier” sub 30 de ani (FOTO)