Un pieton neatent a fost accidentat grav de un șofer care consumase băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc marți, 11 decembrie, în jurul orei 16:45, pe DN 2 (E 85) în interiorul localității Horia.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, Robert Costan, din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat faptul că un bărbat de 53 de ani, din Horia, a condus un autoturism pe strada Reconstrucției din localitatea Horia, cu direcția de deplasare către DN2. Ajuns la intersecția cu acest drum a intenţionat să vireze la stânga, moment în care a lovit un bărbat de 69 de ani, din Roman, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spitalul din Roman.

Poliţiştii au stabilit că şoferul consumase alcool, având o alcoolemie de 0,32 miligrame în aerul expirat. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere şi este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, victima a fost transferată la o clinică din Iaşi cu diagnosticul: TCC (traumtatism cranio-cerebral) acut închis cu PC (pierderea cunoștinței) prin accident rutier, TCF (traumatism cranio-facial), epistaxis oprit spontan.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentReținut după ce a distrus mai multe „păcănele”
Articolul următorDouă spectacole dedicate sărbătorilor de iarnă, la Piatra-Neamț și Târgu-Neamț