„Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ” pentru anul 2018, plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu, este subofiţer operativ principal, scafandru autonom, alpinist și paramedic în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Conform comandantului ISU Neamț,  Mario Ciprian Grecu este ”salvator prin definiție”, iar în perioada 2012 – 2017 a avut calificativul anual „Foarte bun”.

”Am intrat în echipa ISU Neamț în 2007, apoi a apărut oportunitatea de a participa la selecția pentru a deveni scafandru. După cursuri, din 2013 sunt angajat pe funcția de scafandru. Pot spune acum că îmi pare rău că nu am îmbrățișat aceaastă meserie mai devreme”, a declarat plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu.

În cursul anului 2018, plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite la intervenția în următoarele misiuni: degajarea persoanelor aflate într-un autovehicul care a ieşit de pe carosabil şi s-a scufundat în canalul râului Bistriţa, pe teritoriul localităţii Vaduri, în luna aprilie 2018; degajarea unei persoane înecate în lacul Izvorul Muntelui, în localitatea Chiriţeni (16 august 2018) – misiunea a presupus intervenţia la peste 12 metri adâncime; degajarea unei persoane înecate în râul Siret, în municipiul Roman (16 august 2018); degajarea unei persoane înecate în râul Moldova, în municipiul Roman (4 iulie 2018); misiune de recuperare a epavei unui avion IAR 99 Șoim, Bacău (17 iulie 2018).

Articolul precedentRaliul maşinilor de epocă, în perioada 7-8 iunie, la Neamț
Articolul următorCauți un loc de muncă? Vezi lista celor 672 de locuri de muncă vacante în județul Neamț