Polițiștii locali din cadrul Biroului Control – Compartiment Comercial – Poliția Locală Piatra Neamț au desfășurat în perioada 22.05.2019 – 29.05.2019 o acțiune specifică ce a avut în vedere respectarea legislației în ceea ce privește deținerea atestatelor de producător și a acordurilor de funcționare a agenților economici care vând produse agroalimentare în piețe și oboare sau care desfășoară activități economice pe raza municipiului Piatra Neamț.

Cu această ocazie, lucrătorii Compartimentului Comercial au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență 99/2000 – privind comercializarea produselor și serviciilor de piață – art.5, al. 1 – orice exercițiu comercial se desfășoară numai de către comercianții autorizați în condițiile legii precum și pentru nerespectarea Legii 145/2014 ( pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol) art. 14, al. 1 (comercializarea produselor din sectorul agricol obținute din gospodăria /ferma proprie de către producătorii agricoli se face pe baza documentului de identitate, a atestatului de producător și a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol).

Conform OUG 99/2000, fiecare agent economic care desfășoară activități comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și a serviciilor de piață, este obligat să obțină acordul de funcționare eliberat de autoritatea administrației publice locale (art. 6, al. 2). Nerespectarea reglementărilor actului normativ precizat , atrage sancțiuni contravenționale – amenzi cuprinse între 100 de lei și 1000 de lei.

De asemenea, abaterea de la  prevederile Legii 145/2014, privind  stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 15.000 la 22.500 de lei (art.16, lit.f).

Articolul precedentÎncep înscrierile la creșele din Piatra-Neamț. Ce acte trebuie să depună părinții
Articolul următorSurprize, spectacole, concursuri interactive pentru copii, de 1 Iunie