Pe toată durata minivacanței de Sf. Maria, pompierii nemţeni cu tehnica şi mijloacele din dotare vor fi la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor.

Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel judeţean, prin intermediul celor cinci echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura misiunile de prim ajutor calificat, precum și de cele două unităţi de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

Pentru siguranța enoriașilor și desfășurarea în bune condiții a manifestărilor religioase, încă de la începutul acestui an, inspectorii de prevenire au derulat verificări biserici și mănăstiri. Cu ocazia controalelor, personalul specializat a desfășurat și acțiuni cu caracter preventiv cu scopul instruirii personalul bisericesc asupra modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere că în această perioadă va fi aniversată și Ziua Marinei Române, echipaje de la ISU se vor afla, în data de 15 august, în Portul Turistic Bicaz.

În perioada 13-18.08.2019 pompierii vor asigura măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor şi intervenţii cu barca la Debarcaderul din comuna Ceahlau la „Water Music Fest”.

De asemeni, pompierii vor veghea la siguranţa cetăţenilor şi la Mănăstirea Văratec din comuna Agapia, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Hramul Mănăstirii.

RECOMANDĂRI

Având în vedere că, în această perioadă, tot mai multe persoane aleg să-și petreacă zilele libere pe litoral sau în zonele montane, transmitem următoarele recomandări specifice pentru spațiile de cazare turistice:

  • Studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu la sosirea în unitatea de cazare; acesta este afişat pe partea interioară a uşii camerei;
  • Identificaţi traseele de evacuare în situații de urgență şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor;
  • Informaţi personalul de la recepţie dacă identificați căi de evacuare blocate;
  • Amplasaţi cheia sau cartela încăperii în locuri uşor accesibile;
  • Verificaţi modalitatea de deschidere a ferestrelor;
  • Verificaţi existența scării exterioare de incendiu şi distanța față de fereastra camerei în care sunteți cazat;
  • Atenție, fumatul în spațiile închise este interzis!

Celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii și care vor utiliza surse de foc în spaţii deschise, le reamintim următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

  • Pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt;
  • Înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;
  • Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;
  • Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse!
Articolul precedentCăutat pentru tentativă de omor, prins după 7 ani de polițiștii din Neamț
Articolul următorEfective mărite de jandarmi în zonele turistice din Neamț