POTOP la Piatra-Neamț! Mai mulți locuitori, evacuați din calea apelor (FOTO-VIDEO)

Mai mulţi locuitori din Piatra-Neamţ, municipiu aflat sub Cod ROȘU de ploi, au fost evacuaţi în această noapte, după ce în oraş a plouat fără întrerupere mai bine de două ore.

Județul Neamț s-a aflat sub Cod ROȘU de furtuni între orele 22:30 și 1:00. Oamenii din localitățile afectate au fost avertizați prin Ro-Alert.

În Neamț s-au înregistrat zeci de apeluri la „112”, cele mai multe fiind în municipiul Piatra-Neamț.

Tot în municipiul reședință de județ câteva cartiere au fost în beznă zeci de minute iar multe din străzile și bulevardele din oraș au fost inundate, apa depășind nivelul trotuarelor.

În sprijinul pompierilor din Piatra-Neamț au fost chemate echipaje de la Detașamentele de pompieri Roman și Târgu Neamț.

Având în vedere multitudinea situațiilor de urgență create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase au fost solicitate forțe de la ISU Iași, ISU Vaslui și ISU Suceava.

În cartierul Văleni s-au înregistrat cele mai mari probleme.

Potrivit ultimei informări trimise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț la ora 1:00, pompierii militari au evacuat 14 persoane (din care 3 copii) din locuințele inundate în cartierul Văleni – municipiul Piatra-Neamț.

Persoanele evacuate au fost transportate în prima faza la spital pentru evaluare medicală, ulterior existând posibilitatea cazării la Centrul Social din cartierul Speranța. – informează ISU Neamț

Articolul precedentCod ROȘU în Neamț. Oamenii, avertizaţi prin Ro-Alert.
Articolul următorA dat foc adăpostului de păsări în încercarea de a-l igieniza