Marți, 18 decembrie, începând cu ora 11:00,  în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliul Județean Neamț,  sportivii și antrenorii cu cele mai bune rezultate în 2018 vor fi  premiați de  către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, în cadrul unui eveniment devenit deja tradiție la final de an, Gala Sportului Nemțean.

În acest an, fondul de premiere este de 80 000 de lei din care, 60 000 de lei finanțare de la CJ Neamț, 10 000 de lei de la CL Neamț și 10 000 de lei din bugetul DJST Neamț.

”În acest an urmează să fie premiați aproximativ 80 de reprezentanți ai sportului nemțean: sportivi, antrenori, arbitrii sau conducători de club. Premiile sunt diferențiate în funcție de performanțele realizate mai ales la nivel internațional. Performanțele la nivel național sunt luate în calcul doar în cazul echipelor. S-a luat această decizie pentru că dacă am fi premiat toate performanțele naționale, valoarea premiilor ar fi fost derizorie”, a declarat Marcel Mihalcea, consilier departament sport, DJST Neamț.

Printre categorii vor fi sporturile olimpice, cele neolimpice, cel mai bun club, cea mai bună unitate sportivă școlară, cel mai bun antrenor, cel mai bun sportiv al anului, dar și unele premii speciale. Pe lângă premiile în bani, anul acest se vor oferi și plachete.

”Din punctul nostru de vedere (n.r. DJST Neamț), a fost un an satisfăcător cu rezultate bune și mă refer aici la campionii europeni,  la medaliații cu bronz în competițiile mondiale. Ce ne întristează este faptul că s-a ajuns la un regres al echipelor care jucau în divizii naționale, a dispărut CSM Roman cu cele două echipe, probleme sunt și la echipa de volei din Piatra-Neamț. mai mult, iată că nu reușim să ne ținem acasă seniorii și mă refer aici la Mihai Mihuț, care anul acesta este multiplu campion, dar din pacate nu punctează pentru cluburile noastre ci pentru alții”, a mai adăugat Marcel Mihalcea, consilier departament sport, DJST Neamț.

 

Articolul precedentPMP-ul vrea tarife la parcările de reședință mai mari, PNL-ul se opune
Articolul următorAccident în Neamț. Șapte persoane, la spital (FOTO-VIDEO)