PSD a depus propria moțiune de cenzură pentru a elimina orice subterfugiu de care s-ar fi putut prevala premierul pentru a-și salva scaunul.  Decizia CCR a dat dreptate Guvernului și a acceptat caracterul neconstituțional al moțiunii USRPLUS – AUR, fără a putea să-i oprească cursul parlamentar. Adoptarea moțiunii neconstituționale ii oferea lui Florin Cîțu posibilitatea de a reclama  ulterior la CCR o demitere „neconstituțională”.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat într-o conferință de presă că moțiunea PSD este legală, este în regulă și trebuie votată urgent pentru ca România să scape de Florin Cîțu și șirul de abuzuri  ale PNL uului lui Klaus Iohannis.
În timp ce liderul social democrat explica situația constituțională și procedurală a demiterii Guvernului Cîțu, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a depus moțiunea PSD la Parlament urgent.
Social democrații s-au mobilizat exemplar și dincolo de asigurarea unui parcurs legal demiterii lui Florin Cîțu, au chemat în comisiile parlamentare la raport responsabilii din politia națională, politia locala și DSU care au rămas pasivi în fața încălcării flagrante a legilor și regulilor sanitare de combatere a răspândirii bolilor. Autorii legali și morali ai abuzului sunt președintele, Klaus Iohannis, și Guvernul Său, atrag atenția social democrații în masă, începând cu liderul lor, Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu
Articolul următor30 de zile arest preventiv pentru un bărbat din Bodești! Cum a încercat acesta să fure