Procedură medicală în premieră pentru Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ. Medicii au efectuat o tromboliză, încheiată cu succes.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, pacienta, o femeie de 67 ani, din Piatra-Neamţ, a suferit un accident vascular cerebral.

Femeia venise în vizită în cursul dimineţii la cineva internat în spital. După ce i s-a făcut rău şi a căzut, având deficit motor şi de vorbire, femeia a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost consultată şi a fost diagnosticată cu accident vascular cerebral.

Medicii din cadrul UPU, împreună cu cei de la Neurologie, au hotărât să se facă o tromboliză, (administrarea unei substanţe speciale care dizolvă cheagul de sânge), procedură medicală în premieră la spitalul din Piatra-Neamţ.

”Personalul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a acţionat imediat, pentru că tromboliza are efect dacă este făcută în primele 3-4 ore de la instalarea accidentului vascular cerebral. Tromboliza a avut un succes terapeutic maxim”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al SJU din Piatra-Neamț.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentAstăzi are loc lansarea Clubului Internațional de Comunicare, la Biblioteca Județeană
Articolul următorSusține echipa României în centrul municipiului Roman