Protopopiatul Piatra-Neamț în colaborare cu Parohia „Sf. Ioan Domnesc” organizează astăzi, 23 iunie, la ora 19:00, procesiunea cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul.

Traseul este următorul : Biserica „Sf. Ioan Domnesc” Catedrală (Turnul lui Ştefan cel Mare) – Teatrul Tineretului – Rondul de la Casa de Cultură a Sindicatelor – Muzeul de Istorie Piatra Neamț – Hotelul Ceahlău – Teatrul Tineretului – Biserica „Sf. Ioan Domnesc” Catedrală

Evenimentul se va desfășura cu participarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a IPS Ioachim Băcăoanul şi a preoţilor şi credincioşilor din Protopopiatul Piatra-Neamţ

La ora 18:00, se va oficia Slujba Vecerniei unită cu Litia pe platoul de la Catedrala Sfântul Ioan Domnesc.

Sfântul Gheorghe Pelerinul sau Moș Gheorghe Lazăr (1846-1916) s-a născut în comuna Șugag, județul Alba, dar se stabilește definitiv în orașul Piatra-Neamț, unde va  nevoi ca un adevărat sihastru în Turnul lui Ștefan cel Mare din mijlocul orașului timp de 26 de ani, până la obștescul sau sfârșit.

Sfântul Gheorghe Pelerinul a vieţuit în smerenie şi osteneală, fiind propovăduitor, prin viaţă şi prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârşit minuni şi vindecări, atât în vremea vieţii pământeşti, cât şi după moarte, fiind cinstit de credincioşi.

De aceea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul sfinţilor, având zi de pomenire la 17 august.

Articolul precedent8 gospodării inundate, ieri, în Neamț
Articolul următorInspectorii ITM Neamț au efectuat, în mai, 263 de controale și au constatat 281 de nereguli