Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit pentru seara de joi, 3 ianuarie, două recitaluri muzicale de mare atractivitate.

Începând cu ora 18:00, pe scena de la Curtea Domnească, în cadrul Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia a III-a, vor cânta pentru pietreni Denisa Asimine şi Dya.

DENISA ASIMINE

A studiat canto jazz-muzică ușoară și în paralel, canto clasic la Colegiul Național de Artă „George Apostu”din Bacău.

A urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializându-se, de această dată, pe studiile muzicale teoretice. În prezent, este solista de muzică ușoară a formației „Siminică” din Bacău.  

A participat la numeroase spectacole caritabile, concerte, concursuri și olimpiade muzicale, colaborând de-a lungul timpului și cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău. De asemenea, a jurizat multiple concursuri de tinere talente, în cadrul cărora a susținut și recitaluri.

DYA

Pe numele ei real Ioana Diana Prepeliță, s-a născut la data de 9 mai 1994, la Iași. Abordează genurile pop, RnB și soul.

Este absolventă a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, secția canto muzică ușoară-jazz. A studiat chitara clasică și pianul.

La finele anului 2005, interpreta a devenit membră a grupului „New Star Music”, formație care a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision Junior 2006, unde s-a clasat pe poziția cu numărul șase.

Ulterior, în ultima parte a anului 2008, Dya a obținut un contract de management oferit de „Cat Music”, preferând să urmeze o carieră pe plan independent.

A fost invitată în recital la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur Junior” 2009 şi 2010.

Dya a fost invitată la New York, pentru a susține un recital în Manhattan pentru diaspora românească pe data de 1 mai 2010.

A fost în juriu, alaturi de Mihai Trăistariu, la festivalul „Music for Kids”, edițiile 2010-2014. A participat la festivalul internațional „George Grigoriu”, Brăila, 2011, cu piesele „Uită nostalgia” (Corina Chiriac) și „Cui îi pasă de mine”(Marina Florea).

Single-ul „Crazy”, în colaborare cu Dj-ul Victor Ark, este difuzat la radio-urile din Spania și prezent pe marile compilații din Spania.

În toamna anului 2011 a lansat noul single „Don’t know”, compus de Costi Ioniță, promovat pe toate radiourile din țară. „Don’t know” a fost în TOP 10 Media forest.

Pasiunile ei sunt: muzica, cititul, relaxarea în aer liber.

Despre ea, îi place să spună că „Muzica este medicamentul sufletului. Afirm asta pentru că mă însoțește oriunde, este mereu prezentă, iar atunci când sunt supărată încep să cânt și toate lucrurile revin la normal, iar eu sunt fericită”.

Articolul precedentMașină spartă de trei bărbați
Articolul următorTrafic blocat pe un drum din Neamț după un accident rutier (FOTO)