Zilele acestea echipa pirotehnică a ISU Neamț a desfășurat două misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în comuna Brusturi. 

Miercuri, 26 decembrie 2018, echipa pirotehnică a fost solicitată în pădurea din localitatea Poiana, comuna Brusturi.

Ajunsă la fața locului, echipa a cercetat zona pe o suprafață de 1000 mp și descoperit: 1 lovitură de aruncător cal. 50 mm, 1 lovitură de aruncător cal. 60 mm și o lovitură de aruncător cal. 82.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamţ, proiectilele au fost descoperite după ce un bărbat a mers în pădure pentru a căuta monede vechi sau alte vestigii istorice, cu detectorul de metale.

Astăzi (27 decembrie), în jurul orei 08:30, echipa pirotehnică a unității a fost solicitată să intervină pentru a desfășura o misiune de asanare pirotehnică în comuna Brusturi, sat Brusturi.

Proiectilele au fost descoperite  în curtea unei locuinței pe timpul efectuării unor lucrări de săpături pentru amplasarea unei afumători.

Pirotehniștii au identificat următoarele elemente de muniție rămasă neexplodată: un proiectil exploziv cal. 100 mm. și două cartușe cartușe cal. 7,92 mm.

Articolul precedentFirmă din Bicaz, amendată cu 5.000 pentru 10 m.c. de lemn fără acte
Articolul următorAtenție la artificii! Pedepse cu închisoarea sau amendă