Primarul Dragoș Chitic l-a felicitat, în ședința Consiliului Local de marți (26 februarie), pe Radu Păltineanu, primul român care a traversat, pe bicicletă, Americile.

Inginer software, cu studii urmate în Canada, ţară unde a emigrat în copilărie împreună cu familia originară din Piatra-Neamţ, Radu Păltineanu a plecat în 5 august 2015 din Deadhorse, golful Prudhoe, Alaska, în apropierea Oceanului Arctic, pe aşa-numita Panamericana, cea mai lungă cale rutieră din lume. A ajuns în deşertul Chihuahua, a avut o ascensiune şi pe cel mai înalt vulcan din America de Nord, Orizaba (5.636 metri), a traversat jungla din sudul Mexicului şi Guatemala, a vizat vulcanii Americii Centrale şi a dat de căldura infernală a Tropicelor.

Radu este primul român care a traversat Americile pe bicicletă, din Alaska până în Țara de Foc, a ajuns la Capătul Lumii.

Atunci când a plecat din ţară, Radu avea în buzunar în jur de 1.000 de dolari canadieni şi a luat cu el şi un steag semnat de mai multe personalităţi sportive din România – Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Leonard Doroftei, Lucian Bute, Constantin Lăcătuşu, Alex Găvan, pe care l-a pus în locuri care i s-au părut emblematice pentru călătorie. La capătul expediţiei, Radu le-a mulţumit şi celor care au donat pentru ca el să-şi ducă până la capăt aventura.

Articolul precedentScandal în parcarea unui club din Târgu-Neamț
Articolul următorProcurorii nemțeni protestează. Activitatea cu publicul, suspendată