Război în Ucraina – Rușii au declanșat cea mai puternică ofensivă de până acum, în zona Donbas. Ucrainenii încearcă să atace liniile de aprovizionare. Tactica Armatei Ruse pare să fie încercuirea forțelor ucrainene care au rezistat în ultimii opt ani pe linia de contact cu republicile separatiste.

Ucraina a fost puternic bombardată în est. Președintele Zelenski spune că abia acum a început ofensiva dură a armatei ruse. Locuitorii din Harkov care se ascund în subteran au stat cu sufletul la gură că ar putea muri sub dărămături în urma rafalelor de rachete. Bombe puternice au fost și în Herson, Nicolaev, Mariupol, iar regiunea Donbas a fost zguduită violent de un asalt multiplu de rachete. 

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram. Locuitorii din Harkov au avut parte de cea mai terifiantă noapte de la începutul războiului. Orașul a fost lovit de o ploaie de rachete. De la începutul invaziei, Harkov a fost prima țintă a rușilor. Civilii rămași în cel de-al doilea oraș ca mărime s-au ascuns la metrou.

VIDEO, AICI

Articolul precedentBeat la volan, de la prima oră a dimineții
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Cine îngroapă țara în datorii astronomice. Eugen Teodorovici avertizează