Continuă atacurile dramatice ale lui Putin asupra Ucrainei, asta deși s-a discutat despre un posibil armistițiu de Paște. Între timp, tot mai multe drame ies la iveală. La două luni de la începutul războiului din Ucraina, o familie cu patru copii din Mariupol și-a luat inima în dinți și a hotărât să fugă din fața atrocităților comise de armata rusă. Cei șase ucraineni au ieșit din subsolul casei unde s-au adăpostit în ultimele săptămâni și au parcurs 100 de km pentru a lua un tren către altă regiune din țara vecină. 

 

O familie de șase persoane a mers mai bine de cinci zile pentru a ajunge la o gară din Zaporojie,  fugind de rachetele rusești. Ei au locuit în subsolul casei din Mariupol unde au stat ascunși timp de două luni.

Părinții spun că dragostea pe care și-o poartă i-a făcut să meargă mai departe. Mai dificil este, însă, pentru cei patru copii ai lor, care încearcă să rămână puternici, în ciuda ororilor prin care au trecut.

 

„Am mers timp de cinci zile, din sat în sat. Noaptea ne-au adăpostit niște bătrâni”, spune Evgeny Tișcenko, tatăl celor patru copii, potrivit Euronews.

„Ei bine, nu a fost atât de înfricoșător… Am tremurat când au lovit clădirea de nouă etaje de lângă subsolul nostru. Era mult praf care a căzut din tavan”, a declarat fetița familiei. 

 

Cei doi părinți au rămas impresionați de tăria copiilor lor.

„Nu aveam idee că sunt atât de puternici. Sunt foarte puternici; sunt foarte mândru de ei.

Nu pot pune în cuvinte despre cum ne simțim… Suntem cu adevărat mândri de ei”, spun cei doi părinți.

 

Chiar dacă au părăsit regiunea, imaginile războiului le vor rămâne pentru totdeauna tipărite în memorie.

„Nu vom uita niciodată ce s-a întâmplat. Nu putem. Dar trebuie să ne păstrăm spiritul și să ne creștem copiii”, a adăugat Evgeny Tișcenko.

Până în acest moment, datele oficiale ale autortiăților ucrainene arată că peste 100 de mii de oameni sunt încă blocați în Mariupol. 

Articolul precedentRomânia, zguduită în a doua zi de Paște – Cutremure în lanț în această dimineață. Ce magnitudine au avut
Articolul următorRăzboi Ucraina. INCENDIU de proporții la un depozit de petrol din Rusia – FOTO&VIDEO