Răzvan Pîntea este un tânăr, aflat la vârsta majoratului. A început să joace fotbal în clasa a doua, în clasa a III-a a venit să joace la Piatra-Neamț, iar acum are cinci goluri înscrise pentru CSM Ceahlăul în această sezon.

”De copil jucam fotbal cu prietenii, mi-a plăcut și așa m-am apucat de acest sport”, ne spune Răzvan.

Chiar dacă ține cu Barcelona, fotbalistul preferat joacă la Real Madrid și este croatul Luka Modrić.

Răzvan își dorește să joace în Liga 1

Visul său este să joace în Liga 1, iar la întrebarea dacă și-ar dori să joace cu Ceahlăul sau să se transfere mai repede la o echipă deja promovată, lui Răzvan îi convin ambele variante.

”Grea întrebare… Mi-ar plăcea să rămân la Ceahlăul și să promovăm, cel mai bine mă simt aici, dar în același timp mi-ar plăcea și să schimb ceva, să trăiesc și experiența unei alte echipe.”

Este ambițios și luptă să obțină ce-și dorește.

”Nu prea țin cont de părerea oamenilor și nici nu mă influențează. Eu știu ce am de făcut și iau singur deciziile. Desigur o părere bună m-ar ajuta, m-ar mobiliza. Câteodată mi-ar plăcea să pot citi gândurile oamenilor. Așa aș vedea cine este sincer și cine nu.”

Chiar și melodia în care, spune Răzvan,  se regăsește este una despre idealuri și împlinirea lor ”Şi visul meu nu are limite, nu. /Zboară peste tot, gândeşte limpede![…] Aruncă-ţi toate visele într-o geantă şi plecă, /Grăbeşte-te că trenu ăsta nu aşteaptă. /Dar eu ştiu deja, că vreau cu totul altceva. /Închide ochii, îţi poţi imagina /Că lumea e a ta, şi-n plus /Poţi să sari sus sus sus!” (Guess Who feat Marius Moga  – Tot mai sus).

Pe primul plan este fotbalul

Anul acesta este unul greu pentru Răzvan Pîntea, are bacalaureatul, admiterea la facultate, iar în fotbal își dorește performanță.

”Învăț bine, știu sigur că voi lua bacalaureatul. Nu m-am decis încă ce facultate voi urma, dar sigur mă voi înscrie după terminarea liceului să nu pierd timpul. Oricum pe primul plan este fotbalul”, ne spune mijlocașul.

Între școală și antrenamente, Răzvan are puțin timp liber. Atunci se odihnește și iese cu prietenii. ”În perioada asta nu prea am timp de altceva. Merg acasă, mai învăț pentru bac, mă odihnesc și a doua zi o iau de la capăt.”

Dacă ar dispune de mai mult timp liber, i-ar plăcea să meargă în drumeții montane. Îi plac mult munții și în același timp îi place să descopere locuri noi.

 

Lipsa timpului e unul dintre motivele pentru care acum nu are prietenă. Prima calitate pe care trebuie să o aibă o fată este inteligența, dar și frumusețea, iar dacă mai și gătește pui cu smântână, mâncarea sa preferată, Răzvan se lasă cucerit.

”Important este să fim pe aceeași lungime de undă. Nu e obligatoriu să fie microbistă, dar dacă e, e un avantaj”.

Prietenul lui Răzvan din echipă este Ovidiu Toma, dar și cu ceilalți colegi are o relație bună. Deși e mai retras, coechipierii îi apreciază caracterul frumos al mijlocașului.

Cezar Strat: ”Are un caracter frumos, e liniștit și muncitor. Pe teren dă totul. Îmi place să-l mai necăjesc câteodată, dar nu se supără pentru că eu sunt mai mare.”

Teodor Cîmpeanu: ”Răzvan e un băiat bun, are un caracter frumos, iar pe faza de atac are o sclipire. În vestiar, însă e cam tăcut.”

Constantin (Liviu) Antim: ”E un băiat simplu, cu un caracter frumos. În vestiar, stă în colțul lui îl văd mereu zâmbind. Chiar dacă suntem mai mari, ar putea să se integreze și el în grupul nostru, doar că trebuie să fie mai activ și în afara terenului.”

SURSĂFOTO: arhivă personală
Articolul precedentIntervenție pentru un camion blocat pe calea ferată
Articolul următorPatinoar la Curtea Domnească din Piatra-Neamț