Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește recitalul de poezie și jazz „Poetul și Cântăreața“, susținut de Mihăiță Macoveanu și Mădălina Mantu, vineri, 3 mai 2019, de la ora 12:30, în Sala Cupola.

Mihăiță Macoveanu va recita din placheta de versuri „România va fi o țară mare“, apărut la Editura Societatea Scriitorilor Militari și închinată Centenarului Marii Uniri, iar Mădălina Mantu va prezenta mai multe melodii din repertoriul ei.

„Am demarat împreună cu Mădălina Mantu proiectul Poetul și Cântăreața, convins fiind că România are nevoie de noi și refuzând să plec în Germania, țara care o răsplătise pe Mădălina cu apelativul «Vocea de Aur a Germaniei». În acest fel, a luat ființă proiectul Poetul și Cântăreața, dintr-o poveste de dragoste, în care doi oameni frumoși, doi artiști, și-au împletit talentele“, mărturisește Mihăiță Macoveanu.

Mihăiță Macoveanu

Mihăiță Macoveanu s-a născut la Slobozia, județul Ialomița, în 26 iulie 1981 și este de profesie economist.

A publicat volumele de poezie „Veniți, că România moare“, Editura Eminescu, București, 2015; „ROMÂNIA va fi o țară MARE“, Editura Societatea Scriitorilor Militari, București, 2018.

Mădălina Mantu, vocalistă jazz și musical

Mădălina Mantu este cântăreață de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, România, având dublă cetățenie: română și germană. 

A urmat cursuri de pian începând de la vârsta de 6 ani, iar la vârsta de 21 de ani, perioadă până la care a studiat intensiv canto clasic, a fost solicitată prin contract în Germania. A activat profesional exclusiv în Occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția. Plecată de peste 20 de ani din România, Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale remarcabile pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional. 

Mass-Media din Germania i-a acordat, în repetate rânduri, o atenție deosebită, cântăreața de origine română fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului. .

S-a îndrăgostit și s-a întors acasă… în țara ei.

Articolul precedentMiruna Ioana Poloboc, premiul I la Olimpiada Națională de Limba italiană
Articolul următorElevii din Neamț, medalii de aur și bronz la Olimpiada Națională de Matematică