Un bărbat de 33 de ani din Trifești și un tânăr de 18 ani din Roman, riscă să ajungă după gratii fiind cercetați de polițiști pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În primul caz, la data de 11 octombrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Trifeşti au identificat şi reţinut un bărbat de 33 de ani, din Trifeşti, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, a reieşit că în noaptea de 4-5 octombrie, bărbatul a pătruns, fără drept, în anexa locuinţei unui bărbat de 51 de ani, din localitatea Trifeşti, de unde ar fi sustras un rotopercutor, un ferăstrău pendular, o drujbă, două maşini de tuns iarba și trei jante din aluminiu, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 11.250 de lei.

Totodată, bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

În urma probării activităţii infracţionale, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei bănuite.

Tot la data de 11 octombrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman, în urma activităților specifice desfășurate, au reținut un tânăr de 18 de ani, din Roman, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 8 iulie, tânărul a pătruns, prin efracție, în curtea imobilului unui bărbat de 68 de ani, din Roman, de unde ar fi sustras, de pe o masă, un telefon mobil în valoare de 750 de lei.

Bunul sustras a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J. Neamț, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentUn caz de rujeolă, la o elevă din Piatra-Neamț
Articolul următorPolițiștii nemțeni, pe străzi de Sfânta Parascheva