Modificările din codul rutier italian aglomerează birourile de înmatriculări din țară! Românii din Italia, veniți în țară pentru a petrece sărbătorile de iarnă au stat ore în şir la cozile de la ghişeele unde pot fi radiate autoturismele, după ce o italienii au dat o lege controversată. Altfel, riscă amenzi uriaşe sau chiar sechestrarea maşinii.

Joi și vineri, la ghişeele birourilor de înmatriculări auto din Neamţ s-a lucrat la foc continuu. Sute de oameni au stat la coadă să-şi înscrie sau să-şi radieze maşinile până în Anul Nou.

Românii stabiliți în Italia sunt obligați să renunțe la plăcuţele de înmatriculare româneşti, amenzile fiind între 700 şi 2.800 de euro. Mai mult, dacă plăcuţele nu sunt schimbate în 180 de zile de la primirea amenzii, maşina va fi confiscată.

Astfel, în ultimele zile, Serviciul de Permise Auto din toată ţara este asaltat de tot mai mulţi români veniţi din Italia pentru a preda plăcuţele de înmatriculare.

Numai în Piatra-Neamţ, cererile de radiere a maşinilor au crescut cu 150 la sută faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Articolul precedentProgramul zilei de sâmbătă, 29 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț
Articolul următorFestival de Datini și Obiceiuri de Iarnă la Piatra-Neamț (VIDEO – Galerie FOTO)