În luna aprilie, inspectorii ITM au depistat, în urma controalelor efectuate, șase persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Celor șase angajatori care nu respectau legea li s-au aplicat amenzi în cuantum de 120.000 lei.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relațiilor de muncă au controlat 156 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 154.500 lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată – Codul Muncii, Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii.

Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii aprilie 2019, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 60 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art. 3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Sănătății și Securității în Muncă au realizat 117 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 96 de sancţiuni contravenţionale in cuantum de 43.000 lei.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 12 evenimente cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu).

În luna aprilie,în Neamț, în total,  s-au efectuat 273 de controale, ocazie cu care s-au constatat 265 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 121 de sancţiuni contravenţionale din care 22 amenzi în cuantum de 197.500 lei si 99 de avertismente contravenţionale.

Articolul precedentIntervențiile salvatorilor: Incendiu pus inteționat și bătrână căzută în locuință
Articolul următorȘase proiecte au fost depuse la Roman în programul de bugetare participativă