În săptămâna  18 – 24.02.2019 de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute ( IACRS) a fost de 2076, cu un număr de 43 internări , marcând  o ușoară tendință creștere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (2057 cazuri cu  41  bolnavi  internați). Numărul de pneumonii raportate, în ușoară creștere, a fost de 551 cu un număr de 114  internări (față de 486 cu 126 internări săptămâna precedentă).

Din analiza pe grupe de vârstă se constată că, ratele de incidența cele mai crescute pentru IACRS și pneumonie se înregistrează la grupele de vârstă 0-1 ani, 2-4 ani și peste 65 ani.

Activitatea gripală, a evoluat a avut un trend descrescător și o intensitate medie, cu apariția de cazuri sporadice de gripă pe teritoriul județului  Neamț.  S-au  înregistrat 10 cazuri  de gripă : 1 caz la grupa de vârstă 5-14 ani, 2 cazuri la grupa de vârstă 15-49 ani, 3 cazuri la grupa de vârstă  50-64 ani, 4 cazuri la grupa de vârstă de peste 65 ani.

Un număr de 8 de cazuri de gripă s-au prezentat Secția de Boli infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și 2 cazuri la Secția de Boli infecto-contagioase a Spitalului  Municipal de Urgență Român, cu forme ușoare și  medii de boală.

”Precizăm  faptul că în acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și  gripei s-au raportat pe teritoriul județului un număr de 156 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă, cu forme ușoare și medii de boală.

Nu s-au recoltat  probe  pentru  cazuri  clinice  compatibile cu  diagnosticul de gripă. În  sezonul  gripal  2018-2019 s-au administrat 35474  doze de vaccin antigripal, cu vaccin distribuit gratuit  de către  Ministerul Sănătății. În cabinetele medicilor de familie și la nivelul DSP Neamț mai sunt în stoc  326 de doze de vaccin gripal”, informează DSP Neamț.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentUn nou sens giratoriu în Piatra-Neamț
Articolul următorCea de-a XLIX-a ediţie a ”Zilelor Ion Creangă” la Târgu Neamţ