Algoritmul Instagram de rankare al postărilor va suferi, din nou, modificări, de data aceasta pentru a aduce în faţă conţinutul original şi a „ascunde” cât mai jos preluările şi repostările.

 

Adam Mosseri, şeful Instagram, a anunţat (pe Twitter) că platforma socială deţinută de Meta va opera în curând o modificare a algoritmului care selectează şi prioritizează postările pe care le văd utilizatorii.

De data aceasta, spune şeful serviciului, modificarea are ca scop promovarea conţinutului original, cel care nu este preluat de la alţi utilizatori ori de pe alte platforme sociale.

 

Cea de-a doua variantă a devenit în ultima vreme o adevărată problemă de imagine pentru Instagram. De când şi-a lansat clona de TikTok, Reels, aceasta a fost populată cu clipuri preluate de pe reţeaua chineză, cu tot cu watermark. Aceste clipuri sunt ca o reclamă la TikTok făcută direct de principalul rival.

Deşi oficialii Instagram nu menţionează TikTok, este clar că unul dintre scopurile modificării algoritmului este ascunderea cât mai bine a acestor clipuri. Utilizatorii care îşi vor vedea scăzută vizibilitatea din această cauză, vor renunţa, probabil, să mai posteze clipuri pe care le-au pus prima oară pe TikTok.

 

Întrebat (tot pe Twitter) cum se vor identifica postările originale, şeful serviciului a spus că Instagram nu are cum să ştie sigur care sunt postările originale şi care sunt preluările. Există doar indicii, precum data la care s-a realizat postarea, prin care se poate intui autorul original.

Nu doar postările, ci şi conturile vor fi vizate de schimbarea algoritmului. Un cont care posteaza în mod frecvent conţinut preluat din alte surse va fi penalizat şi nu va mai fi recomandat la fel de mult ca înainte în cadrul reţelei.

Articolul precedentMIPE a virat ajutoarele de 500 lei pentru rechizite și îmbrăcăminte pe cardurile preșcolarilor și elevilor
Articolul următorDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”