Semaforizarea unei intersecţii din judeţul Neamţ le dă mari bătăi de cap aleşilor locali. După ce nu au găsit o sursă independentă de alimentare, aceştia au căzut de acord cu proprietarul unui bar, ca semafoarele să fie alimentate cu energie din localul său. Acum, autorităţile sunt acuzate că nu i-au plătit bărbatului curentul consumat. 

Intersecția din Girov este la câțiva kilometri de Piatra Neamț, pe un drum național care duce spre Roman. A fost botezată „Intersecţia morţii” din cauza zecilor de accidente care au avut loc în zonă.

Anul trecut, aleşii au montate semafoare, dar nu au găsit şi o sursă de alimentare cu energie.

 

”Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem?”, a declarat edilul Vasile Ciubotaru.

Părea, totuşi, că s-a găsit o soluţie. Semafoarele au fost alimentate cu energie de la un bar aflat în apropiere. Recent, patronul localului a decis să decupleze semafoarele pe motiv că plătește câteva sute de lei anual, bani pe care nu îi decontează nimeni.

 

Bărbatul a mărturisit că nu va porni alimentarea cu energie până nu va primi banii pe facturile emise, chiar dacă decizia lui a îngreunat, din nou, circulaţia în zonă. 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentCercetători elveţieni au descoperit un anticorp eficient împotriva tuturor variantelor coronavirusului SARS-CoV-2
Articolul următorSorin Cîmpeanu: 319 școli au cerut trecerea în online. Unul din motive – moartea a 7 cadre didactice de COVID-19