Conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 27.03.2020 sunt 237 de persoane aflate în carantină, 18 persoane ieșite din carantină,3651 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 138 ieșite din izolare.

În vederea respectării restricțiilor impuse ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat misiuni specifice în vederea prevenirii și combaterii riscului de răspândire a COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 450 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și MApN au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

 În acest context, forțele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 2.227 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Ca urmare a nerespectării restricțiilor de autoizolare, 4 persoane a fost transferate sub pază la centrul de carantină. În acest sens, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în cuantum de 48.500 de lei.

Totodată, 160 de societăți comerciale au fost supuse controalelor în vederea verificării respectării restricțiilor instituite pe perioada stării de urgență, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999.

La nivelul județului Neamț, în cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 și 3, în cuantum de peste 169.000 de lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, reiterăm că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

 

Articolul precedentSituația oficială CORONAVIRUS: ”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire”
Articolul următorProcurorii vor prelungi din oficiu dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere